garage callant

over ons

In onze vernieuwde showroom en werkplaats, staat een gedreven team voor u klaar, met een passie voor Landrover en Jaguar.

historiek

Autohandel Callant is reeds meer dan 35 jaar actief in de automobielsector. Het begon allemaal te Roeselare begin de jaren ’70 met Norbert Callant waar we verdeler waren van de Leyland vrachtwagens. In 1972 werden we officieel verdeler van Jaguar en Rover en dit tot 1985 toen we besloten destap te maken naar onafhankelijk verdeler en hersteller van Jaguar, Rover en Landrover: intussen was ons hart en ziel al lang verknocht aan de Engelse wagens. In diezelfde periode werden de Leyland vrachtwagens niet langer geproduceerd en werden we verdeler van M.A.N. In 1992 werd het team verstrekt door de kinderen Brecht en Chantal Callant.

Begin 2000 volgde dan de splitsing van de zaak: Brecht, die reeds met de paplepel de passie voor engelse wagens te pakken had, zou de wagens verder zetten, dochter Chantal zou samen met haar man op een andere locatie de vrachtwagenafdeling M.A.N. verder uitbouwen. Tot op heden zijn beide zaken nog steeds een referentie in Roeselare en ruim daarbuiten.

Samensmelting van twee bedrijven met eenzelfde passie: Joachim Van Daele is opgegroeid tussen de Britse onderdelen. Sinds zijn 18de is hij immers werkzaam in de automobielsector, meer bepaald in de zaak die hij met zijn ouders opstartte, British Car Parts. Initieel stond hij enkel in voor het magazijn maar gaandeweg werd hij zaakvoerder. In September 2014 hebben Brecht Callant en Joachim Van Daele de handen in elkaar geslagen om British Car Parts te integreren in de garage Callant. Aangezien het magazijnbeheer steeds Joachim zijn hoofdbezigheid was, vervult hij nu ook deze taak.